Aurelia van der Burght is een dochter van Albertina Ingnatia Hijstek. Aurelia heeft in Veldhoven een galerie, De Kunstpraktijk. Geregeld zijn daar exposities van bekende en bevriende kunstenaars.

 

Tijdens deze eerste editie van de expositie ‘my own space, in Brabant’, richt De Kunstpraktijk aan de Dorpstraat in Veldhoven haar spotlights op kunstenaars en landschapsarchitecten uit Den Bosch. Belangstellenden zijn van harte welkom tijdens de feestelijke opening zondag 26 mei 2013 tussen 16.00 – 19.00 uur. De entree is vrij.

 

Beeldend kunstenaars Fred Geven, Dineke van Oosten, Jenetta de Konink, Anne-Marie van den Thillart, Will Pluijm en Parklaan Landschapsarchitecten Marcel Eekhout en Aleks Droog – zij wonen en werken in de provinciehoofdstad –  tonen in galerie en bed&breakfast van De Kunstpraktijk nieuw en bestaand werk.

 

Tijdens de opening draagt Jos Louwes voor uit eigen werk.

 

‘Mijn ruimte is buiten: De bomen, de stilte, de Dommel, de zee. De natuur altijd anders. Mijn ruimte is binnen: een plek in mijn hart, een open ziel, een vrije gedachte. Ruimte voor beelden ‘, aldus Fred Geven. Zijn beelden van hout weerspiegelen zijn gedachten en ervaringen.

 

Dineke van Oosten ordent, structureert, herhaalt en stapelt haar ruimte onder meer in de vorm van een installatie die zij bouwt in de etalage van galerie.

 

In ‘het verscholen landschap achter een raamkozijn’, uit de nieuwe serie schilders-doeken in olieverf van Jenetta de Konink, combineert de kunstenaar haar snapshots, vanuit voetperspectief genomen via haar Linux camera, met haar brede kwast.

 

Tijdens de grootscheepse ombouw van de A2, nu een aantal jaren geleden en op loopafstand van het huis van Anne-Marie van den Thillart, ontstonden onbedoelde, maar schitterende oerlandschappen. ‘Van deze landschappen maakte ik talloze foto's, waarbij ik enerzijds de 'oer'-kwaliteit van dit onbedoelde landschap probeerde vast te leggen en anderzijds het voorbijgaande, terloopse, toevallige en juist daardoor unieke van een situatie die nooit als zodanig zal terugkeren. Om dit te benadrukken heb ik elke foto voorzien van het exacte tijdstip waarop hij is genomen’.

 

Het beeldend werk van kunstenaar Will Pluijm, in de vorm van kleine ‘witte huisjes’, ontstaat op de grens van verdwijnen en verschijnen. ‘Mijn beelden zijn geïsoleerde vormen. Vormen die los staan, geen omgeving lijken te hebben of juist verdwijnen in hun omgeving’.

 

Marcel Eekhout en Aleks Droog trokken de afgelopen weken door het Brabantse land en legden boomhutten fotografisch vast. ‘Boomhutten zijn een symbiose van natuur en architectuur. Het zijn unieke bouwsels. Voor volwassenen een plek om tot rust te komen, voor kinderen een speelparadijs zonder ouders die zich overal mee bemoeien’. Na een oproep in de krant en op Linkedin kwam er een stroom van enthousiaste reacties binnen. ‘Ons fotowerk geeft een beeld van deze eigen plekken in Brabant’.

 

expositie ‘my own space, in Brabant - I - ‘

in galerie en bed&breakfast van De Kunstpraktijk

Dorpstraat 6A, 5504 HH Veldhoven

 

feestelijke opening zondag 26 mei 16.00 – 19.00 uur

te zien t/m zondag 14 juli 2013, openingstijden via www.dekunstpraktijk.nl