Jolanda Heistek te zien op RTL Z

Vanaf april dit jaar wordt een nieuw seizoen uitgezonden van het programma Duurzaam Ondernemen op RTL Z. Een informatief programma waarin verschillende partijen en organisaties in het land laten zien hoe zij bezig zijn met duurzaamheid. Jolanda Heistek uit Bleiswijk heeft aan deze uitzending haar medewerking verleend.

 

Een van de eerste uitzendingen gaat over de biobased ontwikkelingen in Noordoost-Nederland met de nadruk op Drenthe. Drenthe is een provincie waar zowel de politiek, ondernemers, kennisinstellingen als onderzoekers vol inzetten op de ontwikkeling naar een Biobased Economy.


De kracht van Drenthe zit hem in de sectoren Agro & Chemie. Twee sectoren die hier van oudsher sterk vertegenwoordigd zijn en die samen de ideale ingrediënten vormen naar deze nieuwe economie. Het bijzondere van Drenthe is dat biobased ontwikkelingen al volop aan de gang zijn. Er lopen tal van concrete initiatieven.

 

Waar in veel regio’s nog wordt gepraat over de Biobased Economy, gebeurt het in Drenthe al volop. Het programma neemt de kijker mee op een ‘biobased tour’ door Drenthe. Van het Emmtec terrein in Emmen, waar het bedrijf Cumapol zich bezig houdt met het maken van plastics voor de voedingsindustrie, tot een opklapbrug voor de Dierentuin in Emmen gemaakt van biocomposiet. Maar ook het net opgezette GreenPAC wordt geïntroduceerd. Een initiatief van Stenden Hogeschool Emmen en Hogeschool Windesheim Zwolle, dat in samenwerking met partijen als de provincies Drenthe en Overijssel, de gemeenten Emmen en Zwolle tot stand is gekomen. GreenPAC stimuleert samenwerking, draagt bij aan innovatie en maakt van de regio Emmen-Zwolle een belangrijke speler voor de ontwikkeling van groene (vezel) chemie.

 

Verder is er in het programma volop aandacht voor biobased ontwikkelingen in de agro/tuinbouw. Drents kwartiermaker Jolanda Heistek neemt de kijker mee in de verschillende ontwikkelingen in de agro/tuinbouw op het gebied van bijvoorbeeld food, cosmetica en farma. Ook introduceert ze het onlangs opgerichte Drentse ondernemersplatform PlantValue. Een platform dat tot stand is gekomen door innovatieve Drentse agro/tuinbouw ondernemers zelf en in belangrijke mate bijdraagt aan de verdere biobased ontwikkeling van deze sector. Kortom, kijken dus!


De uitzending is in week 18 iedere werkdag te zien op RTL Z (= RTL 7).

  • Maandag 28 april om 14:20h,
  • dinsdag 29 april om 16:20h,
  • woensdag 30 april om 09:20h.
  • donderdag 1 mei om 11:20h,
  • vrijdag 2 mei om 12:20h.