Vinaora Visitors Counter

1235099
Vandaag
Gisteren
Deze week
Vorige week
Deze maand
Vorige maand
Alles
194
528
3090
774269
14464
12391
1235099

Your IP: 35.170.82.159
2022-05-27 05:29

Foto’s van Vroeger 04

Uit het Zuid Afrikaanse ontvingen wij meer foto’s van Anna Susanna “Susan” Chistina Heystek.

De man rechts op de foto is Antonie Marius Heystek in het uniform van de Zuid Afrikaanse politie onder de regering van president Kruger.

 

Tijdens de Boerenoorlog werd Antoon Heystek door de Engelsen vogelvrij verklaard. Er was een beloning van 200 pond uitgeloofd voor zijn gevangenneming of voor zijn dood.

 

De foto maakt duidelijk waarom Lange Hans de bijnaam was van Antoon Heystek.

 

In Afrikaans

Die man regs op die foto is Antonie Marius Heystek in die uniform van die Suid Afrikaanse polisie onder die regering van president Kruger.

 

Tydens die Anglo-Boereoorlog is Antoon Heystek deur die Engelse vogelvrij verklaar. Daar was 'n beloning van 200 pond uitgeloofd vir sy gevangeneming of voor sy dood.

 

Die foto maak dit duidelik waarom Lang Hans die bynaam was van Antoon Heystek.

 

 

Antonie Marius Heystek staande voor het paard. De foto zou in Natal zijn gemaakt.

 

In Afrikaans

Antonie Marius Heystek langs die perd. Die foto sou in Natal gemaak.

 

 

Aletta Johanna Elizabetha "Lettie" Botes zittend op een stoel voor een tent in het concentratiekamp Irene. Ondanks dat zij daarbij een groot risico nam, heeft zij de verboden vierkleurige vlag van de Transvaalse republiek opgerold en over haar schouder gelegd. Zij riskeerde zo een straf. Het was in die tijd een moedige daad.

 

In Afrikaans

Aletta Johanna Elizabetha "Lettie" Botes sit op 'n stoel voor 'n tent in die konsentrasiekamp Irene. Ten spyte dat hulle daarby 'n groot risiko neem, het hulle die verbode vierkleurige vlag van die Transvaalse republiek opgerol en oor haar skouer gelê. Hulle gewaag het so 'n straf. Dit was in daardie tyd 'n moedige daad.

 

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen